Aromaterapija I mau mamina pomoc

Pozdrav dragi moji!

Za danas sam vam pripremila recenziju proizvoda koji se koriste u aromaterapiji , zatim cete moci da zaznate nesto ukratko o ovoj terapiji.
Prozvode koje sam ja isprobala mozete pronaci na instagram profilu @mau_mamina_pomoc (kliknite na naziv i momentalno se prebacujete na njen profil).
Ona mi je poslala 2 proizvioda koja se koriste u aromaterapiji.
A to su :
-Moj mali uljani parfemcic MAU 1 (jasmin-begramot-vanila)
-Njuskalica -Smajli

1.Moj mali uljani parfemcic MAU 1 

Ovaj parfem se nalazi u  maloj ,tamnoj staklenoj bocici koja moze stati u bilo koju torbu ili neseser.
Nanosi se na pulsne tacke (vrat, iza,usiju,dekolte...)
Miris je miran i opustajuci , za to je zasluzena vanila kao i jasmin, dok bergramot daje neki smek ovom parfemu.
Dugotrajan je , a sto je najbolje sasvim  prirodan.
Nije tezak i ne gusi .
Takodje utice na moje raspolozenje .
I ako smiruje cini me srecenom ,raspolozenijiom,imam vise enrgije i pozitivnija sam.
To su zapravo cari aromaterapije.
A evo sta je rekla zena koja ih i pravi :


Zašto prirodan parfem???Nakon celoživotne izloženosti najjeftinijim petrohemikalijama od kojih se izrađuju nebrojeni mirisi koji nas okružuju, mi one prirodne zapravo slabo poznajemo i ne znamo ih procenjivati. Pri prvom susretu/udahu oni su nam najčešće čudni, nerazumljivi, drugačiji, a ponekad i sasvim neprivlačni. Ako ih poželimo upoznati i početi da cenimo proći će neko vreme da ih naučimo prepoznavati, razumeti i adekvatno vrednovati. Svaka osoba koja se bavi aromaterapijom je prošla kroz taj proces i zna da to resetovanje čula mirisa može potrajati. Naime, priroda je stvari posložila tako da telesni miris svake osobe sadrži informaciju o njenim genima. Iako toga uglavnom nismo svesni, naše čulo mirisa ima presudnu ulogu u pronalaženju partnera/ice čiji će geni, u kombinaciji s našima, omogućiti dobivanje što zdravijeg, otpornijeg potomstva. Mehanizam izbora je vrlo jednostavan: miris tela osobe s odgovarajućim genima nam je privlačan, a miris tela osobe s nekompatibilnim genima nije. To je jedan od načina na koji se priroda pobrinula za opstanak naše vrste. Znanost to naziva faktorom tkivne podudarnosti.Čvrst argument u prilog nošenju prirodnih parfema je činjenica da oni ne maskiraju miris tela osobe koja ih nosi, pa nam time omogućavaju izbor odgovarajućeg partnera/ice. Parfem, naime, ne bi smeo da funkcioniše poput mirisnog oklopa, prirodni miris tela se kroz njega mora probiti. A konvencionalni parfemi, izrađeni od već spomenutih petrohemikalija, ne sarađuju na taj način s ljudskim telom. Oni često u potpunosti prekrivaju njegov miris.Dakle, mirišite prirodno, osećajte se dobro!
Slazem u potpunosti sa njom.
Ja sam se lako navikla na ovaj miris, dok je mojoj sestri u pocetku bio neobicajn , ali  se svako brzo navikne.

2.Njuskalica smajli 


 Njuskalica je zapavo mali inhalator.
Sluzi za poboljsanje energije  i protiv glavobolje.


Ovaj inhalator se koristi tako sto priblizite nozdrvi , a drugu ˝zacepite˝prstom , ali sa strane kao dole na slici i po potrebi duboko udahnete miris.(slika je uzeta sa njenog instagram profila)


Smatram da bi svakome dobrodosao ovaj proizvod.
Kada se inhaliram nakon kratkog vremena se osceam 
zivlje ,budnije, energicinije i srecnije.
Pored ove  u ponudi postoji jos raznih njuskalica, pa cak i za PMS.

Aromaterpija je poznata , jer se u njenoj primeni koriste aromatska ulja (inhalacijom), po umirujicim kupkama... Neka biljna ulja uticu na nervni sistem.
Sve preporuke za ove proizvode.
Vasa




Коментари

Популарни постови са овог блога

Economic parfums I Yes or not ?

Recenzija -Puzzle proizvoda

Max factor 2000 caloria vs golden rose maxim eyes mascara